FAQ - EpoxyGrossisten

FAQ

Ofte stilte spørsmål angående epoxy.

 

Hvor kan brukes epoxy?

Epoxy har mange bruksområder, alt fra garasjer til tungindustri. Områder hvor epoxy ofte brukes er : Vaskehaller, lager, verksteder, garasjer, butikker og generelt områder med mye slitasje.

Blir epoxy glatt?

Epoxy kan bli glatt dersom man får mye snø, is og såpevann på belegget. Det finnes mange løsninger på antiskli som gjør gulvet sklisikkert.

Kan epoxy brukes ute?

Epoxy er i utgangspunktet ikke UV-bestandig, så det vil kunne gulne noe. Vi har andre gulvbelegg som egner seg bedre utendørs som for eksempel Cemcrete, Polyasprtic og Polyuretan.

Tåler produktene piggdekk?

Gulvene vil fort bli slitt ved bruk av piggdekk, men det vil tåle det. Desto tykkere belegg, desto lenger varer det.

Tåler produktene frost og kulde?

Når produktene er herdet og ikke i flytende form tåler det både kulde og frost. Dersom produktene ikke er brukt må det stå tørt og frostfritt slik at komponentene ikke fryser.

Er epoxy dyrt? 

Epoxy har varierende pris avhengig av tykkelse. Prisene kan varierer fra 60-600,- pr kvadratmeter avhengig av tykkelse og finish.

Kan man legge epoxy selv?

Vi har en rekke «gjør det selv» systemer som fint kan installeres på egenhånd. Tunge industrielle systemer vil kreve profesjonell installasjon.

Hva er sterkest av en- eller to-komponent epoxy? 

To-komponent epoxy vil så og si alltid være mer slitesterk enn en-komponent. Jeg vil i utgangspunktet aldri anbefale et en-komponent produkt på et gulv som skal belastes med mer enn fottrafikk.

Hvordan unngå luft bobler i belegget?

Luftbobler kan oppstå dersom underlaget er porøst, fuktig, ikke påført grunning, dersom varmekablene står på eller man for eksempel har pisket luft inn i blandingen av herder og base. Det kan være mange årsaker til at det oppstår luftbobler. Det er derfor veldig lurt å benytte seg av piggrull slik at man kan redusere mulighetene for at luftbobler oppstår.

Hva bør jeg bruke på garasjegulvet?

På garasjegulvet kan man benytte seg av mye forskjellig avhengig av slitasje og bruk. Noen av de mest populære og beste løsningene vil være EG SL ( 2-3mm epoxybelegg), Dampshield og Resucoat HB ( 0.5-0.7mm epoxycoating) , Resuseal WB ( Vannbasert epoxymaling) eller EG Betongimpregnering.

Skulle du ha noen ytterligere spørsmål, ta gjerne kontakt med oss på Post@epoxygrossisten.no